Ongecategoriseerd

Prins Petrus I regeert met nieuwe hofdames over 't Aopelaand

Zaterdagavond werd het carnavalsseizoen van 't Aopelaand geopend tijdens de Elfde van dun Elfde in de Harmoniezaal in Rijsbergen. Het hoogtepunt van de avond was om precies 11 over 11. Prins Petrus stapte voor het 3e jaar op rij uit de draagstoel. Nieuw dit jaar zijn de hofdames: Ilse Hereijgers en Romy van den Bemd. Het leutteam werd verder aangevuld met verdere oud gedienden nar Job en Pliessie Jurgen. Zij gaan tijdens het carnaval in Rijsbergen in 2019 voorop in de leutstoet, gevolgd door de Raad van 11.

zie voor verslaglegging ook Video verslag elfde van de elfde viering met dank aan Rijsbergen Digitaal en Barry de Vooght

Prins Petrus stapte voor het 3e jaar op rij uit de draagstoel

Prins Petrus stelt zijn nieuwe hofdames Romy en Ilse voor

 

 

Leutteam 2019

Prins Petrus I

Hofdames Ilse en Romy

Nar Job

Pliessie Jurgen

IMG 0749 ErwinMartens Large

Nieuw Facebook - Account

Omdat vanwege nieuwe settings van Facebook ons account uit de lucht is gegaan, zijn we genoodzaakt om te schakelen naar een nieuw account:

https://www.facebook.com/CV-de-Aopelaanders-1683930675152222/

We breien ons vur is ons mooie motto... Maar dat zat dus efkes niet in de planning!


Voor nu zullen we iedereen dus via het nieuwe account gaan informeren :)

 

Foto wedstrijd - De Gèèfste Carnavalsfoto 2017


Nog een paar dagen en dan is het zover, carnaval 2017! Dit geweldige leutfestijn levert naast veel plezier ook mooie plaatjes op. Daarom organiseert CV 'de Aopelaanders' dit jaar voor het eerst een fotowedstrijd voor de leuktse carnavals foto 2017! Schiet je lens met carnaval! Klik op 'Lees meer' voor de spelregels van deze wedstrijd. 

 

 

 

 

 

 

Lees meer...

Terugblik van Prins Dominicus IEen aantal weken na het carnaval van 2015 is het tijd om kort even terug te kijken op dit carnavalsseizoen, en wat voor seizoen.

We zijn dit seizoen traditioneel gestart met een geweldig gezellige 11-11 viering. Het was weer een druk bezocht evenement met een spannende liedjeswedstrijd die werd gewonnen door d’Aops met een geweldig carnavalslied. Met mijn eigen D-team hebben we de aftrap gegeven voor het nieuwe carnavalsseizoen. Hierna zijn we met de hele ploeg naar de jubilea geweest van Terheijden en Achtmaal en natuurlijk het Prinsgeburenbal op de Leur. Dit waren alle gezellige feesten en dus een prima opwarmer voor de carnaval.

Hierna hebben we 10 fantastische Bonte Avonden gehad die allemaal uitverkocht waren en die allen gezellig en sfeervol waren.

En toen was het zover, carnaval 2015.

Op vrijdag op bezoek bij de St. Bavoschool en samen na de lawaaioptocht met de kinderen het kindercarnaval geopend door Gaopke wakker te maken.
Hierna hebben we voor het derde opeenvolgende jaar de kerkdienst gehad, dit is toch echt een fantastisch mooie dienst die ieder jaar weer meer publiek naar de kerk brengt. Hier moet u echt een keer geweest zijn!
’s Avonds nog op bezoek gegaan bij Amarant en het cola bal bij VVR, wat een geweldige sfeer was er ook bij onze jeugdige carnavalsvierders (dat beloofd veel voor de toekomst).

Na een mooie kinderoptocht met gezellige prijsuitreiking is op zaterdagavond na de sleuteloverdracht het carnaval onder grote belangstelling geopend en is dun Aop vrijgelaten.

Op zondag hebben we onder bijzondere weersomstandigheden en grote publieke belangstelling kunnen genieten van een fantastische optocht. Het is haast onvoorstelbaar om te zien dat het ieder jaar weer mooier en leutiger is en dat de kwaliteit van zowel wagens als groepen steeds maar weer toeneemt. Mij complimenten aan alle deelnemers. Nieuw dit jaar was het tentoonstellingsterrein op het Kennedyplein, waar alle grote wagens nog twee dagen bekeken konden worden.

Ook nieuw op maandag was de kluunmiddag, met aansluitend de prijsuitreiking van de huis- en straatversierwedstrijd, dit geeft elk jaar weer een extra stukje gezelligheid in de straten van het Aopelaand. Ik ben met mijn D-team en mijn Raad van Elf ook gaan klunen en ik mag wel zeggen dat wij met volle teugen hebben genoten van de geweldige sfeer in ons dorpke. De maandag werd door ons afgesloten met de traditionele bezoeken aan de buurtschappen Tiggelt en Korschot (ff lekker rouwdouwen).

En voor we het goed en wel wisten was het alweer dinsdag, de laatste dag. Op deze dag brengen we altijd een bezoek aan de Rijserf en daarna de Boerenbruiloft, wat een feest was dat weer. Hierna is het alweer tijd voor onze laatste kroegentocht en aansluitend de afsluiting met bekendmaking van het nieuwe motto “we breien ons vur”.

Aopelaanders bedankt voor dit geweldig mooi feest!

Prins Dominicus I

Spelersgroep 2017

Carnaval 2015 Onderweg!

De eerste berichten komen binnen dat de eerste activiteiten opgestart worden. Tekeningen voor nieuwe wagens worden gemaakt, wat zal er toch door het Aopelaand gaan rijden?

 

Maar ook 11/11 inspiratie begint misschien al te komen? Voor diegenen die er nog op zitten te broeden: het motto dit jaar is WE HEMME NIKS TE VERBLOEME

Motto 2015

Carnaval 2017: We zijn begonnen!

Het is zo ver: het carnavalseizoen is weer begonnen! De eerste vergaderingen zijn begonnen en de commissies komen samen om alle zaken voor carnaval 2017 helemaal goed te gaan regelen voor het Aopelaand.

Wat dit jaar gaat brengen? Dak ut nie wit...??? Maar wa we wel witte is dat er op 12 November bij Elfde van dun Elfde viering een nieuwe prins gepresenteerd gaat worden. Prins Dominicus I heeft immers afscheid genomen (toch?). En met de Bonte Avond groep die in Oktober gaat beginnen gaat het ook helemaal goedkomen.

Dus volg ons via dit oude medium de website, maar ook via de diverse andere (sociale) media, want uit die eerste vergaderingen blijkt al wel dat er al veel energie is om een geweldig carnaval mee te maken in 2017

 

Meer artikelen...

  1. Historie

Agenda

3 februari 

Open dag bouwgroepen

10 februari 14:00u

Reserveren Bonte Avond
15, 16, 17, 19, 20,21, 22, 23, 24 februari Bonte Avond

02-05 maart

Carnaval 

Verkoopaktie

jubileumboek-55jr-verkoop

" Een prachtig, meer dan 100 pagina's tellend uniek boek over 55 jaar Carnaval in Rijsbergen en CV de Aopelaanders."

Bestel hier!


(Ook verkrijgbaar bij S-Computers!)