Elf-Elf viering 2023

RIJSBERGEN - Alaaf Aopelaanders!
Was het vorige liedjesfestijn nog een halfjaar uitgesteld vanwege corona, nu werd het slechts een dag gehouden na 11.11.22. Afgelopen zaterdag was de Harmoniezaal weer bezet voor Elfde van de Elfde. En wat voor ééntje, …
De muziek begon om 19:11 en al snel liep de zaal vol met jeugd in de leeftijd van 77 tot 11, echt alles was vertegenwoordigd en iedereen danste en hoste op de muziek van DJ Mattie die er de sfeer goed in hield. Om elf over acht werd de stoel binnen gedragen en kwamen daar een super enthousiaste jeugd prinses … en prins … uit. Samen met hun jeugdraad gaan zij er een mooi carnaval van maken.

Aan de liedjeswedstrijd deden maar liefst vijf bouwclubs mee. Worstenbrood, Konstaant Aandurs, Korschot, Goed Zat Geleuter en Zwart Moerken. Deze helden waren de winnaars van 2 zware voorronden wist de spreekstalmeester Lars te vertellen.
De gespannen verwachtingen voor carnaval golfden door de zaal heen in een lange polonaise. ‘We houwe ‘t nie mir!!’ was veelvuldig te horen. Niet alleen uit de kelen van de feestvierders in de zaal, maar zeker ook van de toppers op het toneel. In het chinees, brabants

en zelfs plat-hollands brachten zij om beurten hun liedjes ten gehore. Er was zelfs een heuse bier-medley waarin een knoopje werd gelegd naar het motto van het vorige jaar. Wat een creativiteit!
De prins werd traditioneel om 11 over 11 in een stoel binnengedragen en bekend gemaakt. Jan-Knillis I gaat ons nogmaals een jaar voor in de leut het gaat dus weer helemaal goed komen!
De spanning werd flink opgevoerd want als laatste stond de prijsuitreiking op het programma en het koste moeite om al het enthousiasme van de liedjes zangers in goede banen te leiden.
De eerste prijs ging naar CV Korschot en zij kregen ook de publieksprijs. Ze werden op de voet gevolgd door CV Konstaant Aandurs met een tweede prijs en CV Goed Zat Geleuter kaapte de derde prijs weg voor de neus van de andere deelnemers.
Een leutige eerste bijeenkomst van het jaar. De Aopelaanders zijn weer even los geweest want
We houwe ’t nie mir!!

hoogheid 2

 jeugdraad korschot

 

Agenda

11 november 2023 Elfde van dun Elfde
9 december 2023 66 jarig jublieum feest Aopelaanders
13 januari 2024 Rondgang krant
26 januari t/m 4 februari 2024 Bonte Avonden
9 februari t/m 13 februari 2024 Carnaval