Uitslag huis- en straat versierwedstrijd 2022

Allereerst de complimenten voor alle deelnemers voor de genomen moeite om toch een carnavalssfeer in ons mooie Aopelaand te creëren, met een aantal nieuwe deelnemers een mooie ontwikkeling.

STRAATVERSIERWEDSTRIJD:

8 deelnemers aan deze categorie! Hoe mooi kan het zijn om samen met de buren de eigen straat te versieren met een hoop gezelligheid.

Met name een paar nieuwe deelnemers in de straatversierwedstrijd hebben het de jury lastig gemaakt, want iedere straat had wel iets speciaals.

Veel diversiteit in de invulling van  de straatversiering, maar dat maakt het extra mooi in ons Aopelaand!

Een waar genot om zoveel kleur en afwisseling in de creaties te zien, met uiteraard veel herkenbare elementen.

De jury heeft zich echter gericht op de categorie STRAAT-versierwedstrijd om uiteindelijk te kunnen bepalen wie als winnaar uit de bus komt dit jaar, wel alle drie nieuwkomers toevallig:

  1. Tietenkotters
  2. De Paoterkesstraot
  3. De Steken

Tietenkotters 1 als straat, omdat de straat echt een feestelijke uitstraling heeft, maar ook heel verzorgd is versierd met een duidelijke link naar het motto en Aopelaand.

De Paoterkesstraot op 2: heel carnavaleske straatversiering met een mooie link naar de eigen straatnaam. Veel diversiteit in de Paoters maakt dat deze straat een ereprijs verdient.

Nummer 3, de Steken: een heerlijke carnavaleske aankleding met pakkende Steekwoorden, zag er uitstekend uit, maar het motto kwam iets minder naar voren, waardoor de jury  deze straat op de 3e plaats laat steken. Dit is wel echt een uitstekend voorbeeld van samenwerking met de hele straat.

HUISVERSIERWEDSTRIJD GROTE AOPEN:

Ook hier geldt  dat de deelnemers een uiterste krachtinspanning hebben geleverd om ut Aopelaand te voorzien van markante vensters, gevels en tuinen.

  1. Diana van de Bemd: Jammer Johan, maar alle eer voor Diana!, Schitterend Aopelaands huis met een duidelijke vermelding van het motto.
  2. Familie Panis: de winnaars van 2021 hebben ook nu een ge-wel-di-ge prestatie geleverd met alle lof.
  3. Clausstraat 4: Carnaval kwam net iets te vroeg…..was bijna klaar. Wel leuk idee!

Extra vermelding: Luuk  Daemen hoeft zich niet lullig te voelen, maar mag zijn vrienden hartelijk danken voor de versiering van zijn huis.

HUISVERSIERWEDSTRIJD GATAOPKUS:

In deze categorie ook slechts 2 deelnemertjes. waarbij de jury speciaal heeft gelet op het feestelijke totaalplaatje.

  1. Clownstraot 1: heel kleurrijk en clwnesk met gezellig muziek in de tuin!
  2. Tijn, Jop en Lot Damen: wederom schitterend kleurwerk en mooie versieringen! Een hoop talent in de Vogelven. Maar je kan niet ieder jaar winnen, hoewel het een nek qaan nekrace is geworden!

 

 

Agenda

 19 februari 2022 Liedjesfestijn 

25 februari t/m 1 maart 2022

Carnaval 

8 t/m 16
april 2022
Bonte Avonden

17 april 2022

de optochten