Straat- en Huisversierwedstrijd

Traditiegetrouw vond tijdens de finale van de dweilmiddag, de uitreiking van de Straat- en Huis versierwedstrijd plaats. De jury, bestaande uit Kees Verkooijen en Marleen Vermeeren, is op carnavals zaterdag al druk in de weer geweest om alle huizen en straten te beoordelen. Omroep Brabant was erbij!

Wat is de Straat- en Huis Versierwedstrijd?

Straat- en huisversierwedstrijd

Een inmiddels jaarlijks terugkerend onderdeel van het carnaval in ’t Aopelaand is de Huis- en Straatversier Wedstrijd. Dit evenement is in 5 jaar tijd dusdanig gegroeid dat het inmiddels is opgenomen in het boek ‘Carnaval!’ dat de diverse carnavalstradities in Brabant beschrijft. Vele buurtgenoten steken de armen ineen om met hun straat of huis de titel te behalen. Dit alles onder het genot van een pilske of een bakje koffie, de gezelligheid en saamhorigheid staan immers centraal. Trommel de buren op en doe mee!

De Huis en Straat Versier Wedstrijd is in 2007 voor het eerst in het leven geroepen om het dorp meer bij het carnavalsfeest te betrekken. En met succes! Het eerste jaar hebben de Konijnenstraat en het Boske een voortrekkersrol vertolkt. Dankzij hun inzet werden andere straten en huiseigenaren enthousiast en gingen ook mee doen. Anno 2013 is het deelnemersveld een stuk groter geworden, vorig jaar ging de eerste prijs naar de ‘Knijnestraat’. Opmerkelijk is ook het brede draagvlak in de maatschappij voor deze wedstrijd: iedereen doet mee, van de bejaarden in het Rijserf tot en met de medewerkers en bewoners van Amarant.

In zowel de categorie best versierde huis als best versierde straat is er een 1e, 2e en 3e prijs te winnen. Het belangrijkste punt waarop gejureerd zal worden is de sfeerverhoging in de straat. Zodra het pand of het huis bij de eerste bezichtiging 'wow' of een glimlach oproept krijgt het meer punten. Daarnaast wordt ook de betrokkenheid van de buurt beoordeeld. Hoewel moeilijk te meten is dit een zeer belangrijk criterium, een hoge betrokkenheid draagt immers positief bij aan de viering van het carnaval. Verder spelen de carnavaleske uitstraling en de verwerking van het motto een grote rol.

Voor deelname aan de Straat- en Huisversierwedstrijd moet van tevoren opgegeven worden bij André Arnouts, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-24822050. Het is belangrijk dat de versiering uiterlijk op carnavalsvrijdag al opgehangen is, in verband met de jurering. De jury zal op zaterdag door het dorp trekken om alle creaties te bekijken en te beoordelen. De prijsuitreiking vind plaats op maandagmiddag, samen met de prijsuitreiking van de Dweilmiddag in de Harmoniezaal te Rijsbergen.

Agenda

   

2 februari 2020

Reserveren Bonte Avonden
7,8,9,11,12,13,
14,15,16
februari 2020
Bonte Avonden

22 t/m 25
februari 2020 

Carnaval 

Verkoopaktie

jubileumboek-55jr-verkoop

" Een prachtig, meer dan 100 pagina's tellend uniek boek over 55 jaar Carnaval in Rijsbergen en CV de Aopelaanders."

Bestel hier!


(Ook verkrijgbaar bij S-Computers!)