Afsluiting carnaval 2021 en motto 2022

Beste Aopelaanders,

Helaas is dit bijzonder carnavalsjaar weer voorbij gevlogen. Carnaval veel thuis gevierd, straten en huizen versierd, online een quiz gespeeld, challenges voor onze Gataopkes etc.

We hopen dat iedereen een goed carnaval heeft gehad en hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer in het Aopelaand.

Alaaf en tot volgend jaar!

Link bekendmaking motto 2022

motto 2022 

Prijsuitreiking puzzel 2021

Dit jaar hebben we iets nieuws in het Aopelaand, namelijk: de prijsuitreiking van de puzzel uit de krant! Alle deelnemers bedankt voor de inzendingen en hopelijk doen jullie volgend jaar allemaal weer mee!

Link naar de uitslag

het goede antwoord was:

Ziede gy ut ok zitte in ut aopelaand ?

prijs Puzzel Aopelaanders quiz

Sleuteloverdracht 't Aopelaand 2021

Vandaag was er een unieke sleuteloverdracht van de burgemeester in het Aopelaand. Daarnaast heeft iedereen van de Raad een filmpje opgenomen met persoonlijke boodschap naar iedere Aopelaander.

Namens de C.V. wensen we iedereen nog een fijne dagen en vier carnaval, maar wel op afstand en blijf gezond!

Alaaf!

https://www.youtube.com/watch?v=Sh52HJXkm6c

Carnaval 2021 in het Aopelaand: Ziedut zitte?

Na een jaar waarin ontzettend veel is gebeurd en veel mensen thuis hebben moeten zitten is het begin 2020 gekozen motto van het Aopelaand ‘Ziedut zitte?’ achteraf zeer toepasselijk gebleken. Maar we blijven niet zitte in de carnavalsdagen, we gaan er toch met iedereen een leuk iets van maken!

Natuurlijk roepen we iedereen op alles binnen de geldende richtlijnen te vieren, en houd de online kanalen dan ook goed in de gaten hiervoor. Ziedut zitte met wat we in petto hebben? Hou de tijden 14:11 – 15:11 en 19:11 goed in de gaten tijdens de carnavalsdagen!

Zaterdag

De dag voor de kinderen in het Aopelaandse carnaval en dat gaan we dus ook vieren met al de kinderen in het Aopelaand. Om 14:11 is er de Gataopkes Challenge waar de kinderen toch nog een feestje kunnen vieren. Na deze grote viering in de middag is er ‘s avonds om 19:11 de traditionele sleuteloverdracht waarbij de Prins de sleutel van het Aopelaand van de burgemeester (online) overhandigd krijgt en het carnaval opent.

Zondag

Diverse straten, groepen en individuele huizen zijn inmiddels aangemeld in het Aopelaand. Huizen en straten zijn leuk en ludiek versierd en de winnaar zullen om 15:11 tijdens de online prijsuitreiking van de straat-huisversierwedstrijd bekend gemaakt worden. Wie zouden hun huis of straat het beste versierd hebben?

‘S Avonds is 19:11 de enige echte online Aopelaanders quiz wie weet het meeste van het carnaval en heeft de grootste carnavalskennis?

 

Maandag

Op de maandagochtend zijn Jan-Knillis I en zijn leutteam uitgenodigd om 11:00 aan te schuiven bij Baronie TV, hetgeen via de televisie en internet natuurlijk te volgen valt. In de middag is om 15:11 de prijsuitreiking van de kleurplaten, want welk Gatoapke heeft de mooiste gemaakt? Om 19:11 is de prijsuitreiking van de puzzel uit de carnavalskrant Dun Aopelaander, heb je nog geen oplossing ingestuurd? Het kan nog!

Dinsdag

Waar carnaval begint bij de kinderen zo sluiten we het carnaval ook af bij de kinderen. Om 15:11 is er de prijsuitreiking de Gataopkes Challenge. In de avond zal ook weer traditioneel het carnaval afgesloten gaan worden met om 19:11 de officiële sluiting en hier zal ook het motto voor het carnaval 2022 bekend worden gemaakt. Alvast inspiratie voor de betere carnavalstijden.

We hebben er allemaal veel zin in om toch iets te gaan doen met het mooiste feest van het jaar! Ziedut zitte? Alaaaaaf!!


 Programma 2021

❓De enige echte Aopelaanders Quiz ❓

Op zondagavond 19.11 uur, zullen wij online een quiz organiseren! Je kunt individueel of in teams meedoen. Trommel bijvoorbeeld een groepje op en overleg over de vragen via een groepsapp (houd je natuurlijk aan alle maatregelen!!!). Er zijn natuurlijk ook prijzen te winnen! Deelname is gratis!
Meedoen? Stuur dan uiterlijk voor vrijdag 12 februari een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende gegevens:
- Naam
- Telefoonnummer
- Mailadres
- (online)Teamnaam en teamcaptain (optioneel)

Vergeet natuurlijk niet om je feestelijk te verkleden! 🤡
Wij hopen op veel aanmeldingen!

 Kan een afbeelding zijn van tekst

Prinsgeburenbal 2021

🎊 Met trots presenteren we jullie... het ONLINE PRINSGEBURENBAL van 2021! 🎊
Helaas ging dit jaar het prinsgeburenbal door Corona niet fysiek door, maar we hebben weer een online alternatief gevonden. Op initiatief van CV De Aopelaandersis dit ludiek ingevuld door de geburen van Breda!
Wij bedanken alle geburen voor hun inzending en graag tot volgend jaar in het Aopelaand!

Update Carnaval 2021

Beste Aopelaanders,

De afgelopen maanden hebben wij als Carnavalsvereniging de Aopelaanders samen met onze commissies, de gemeente en de andere carnavalslievende aopelaanders gekeken wat er nog mogelijk was binnen de toen geldende richtlijnen.

Helaas hebben we op basis van de recente ontwikkelingen rondom de Covid-19 Pandemie toch moeten besluiten een aantal zeer moeilijke beslissingen te nemen. Dit betekent dat CV de Aopelaanders geen Carnaval 2021 zal organiseren in het Aopelaand. Onze blik gaat vanaf nu op Carnaval 2022!

Zoals al eerder genoemd is de 11-11 viering voor komende november geannuleerd, voor 2021 zal er dus ook geen prins bekend worden gemaakt. Andere activiteiten voor Carnaval waaronder de optocht en kinderoptocht zullen geen doorgang gaan vinden in 2021, aangezien dit niet op een verantwoorde manier binnen richtlijnen georganiseerd kan worden.

De signalen van alle kanten hoe iedereen toch nog zaken op probeert te pakken, voelen voor ons heel goed en hierdoor kijken wij ook met veel vertrouwen uit naar de start van seizoen 2021-2022. Dat zal gaan starten met een bekendmaking van een nieuw motto. We hopen jullie ook weer snel in goede gezondheid te kunnen treffen in het nieuwe jaar.

Met carnavaleske groet

CV de Aopelaanders

Agenda

   

9 januari 2021

Prins Geburenbal

5 en 6
februari 2021
Bonte Avonden

13 t/m 16 
februari 20201

Carnaval 

Verkoopaktie

jubileumboek-55jr-verkoop

" Een prachtig, meer dan 100 pagina's tellend uniek boek over 55 jaar Carnaval in Rijsbergen en CV de Aopelaanders."

Bestel hier!


(Ook verkrijgbaar bij S-Computers!)