Prins Antonius I blikt terug op carnaval 2012

 

Nu carnaval 2012 al weer even voorbij is, is het goed om nog eens terug te blikken op mijn laatste jaar als Prins Antonius I van 't Aopelaand.  Voor het derde jaar als Prins Antonius I de scepter mogen zwaaien over 't Aopelaand was een groot genoegen. Het laatste jaar zou er een worden van puur genieten en niet een jaar van afscheid nemen.

 

 

Tijdens een geweldige 11-11 viering en druk bezocht liedjesfestival, waarbij ik toch weer met mijn eigen A-team gepresenteerd werd aan ut Aopelaand, hebben we het startschot gegeven voor het afgelopen carnavalsjaar. Diverse voorfeesten hebben we daarna bezocht.

Twee weken vóór carnaval hebben we 10 dagen lang genoten van een geweldige Bonte Avond.

En toen kwam carnaval……

Op zaterdag is na de sleuteloverdracht het carnaval op een nieuwe manier officieel geopend op het Lindekensplein, waarbij ik heb genoten van de grote belangstelling, vooral vanuit de wagenbouwers en carnavalsmuzikanten. De Aopelaandse Aop heeft heel de carnaval over ons Aopelaand kunnen waken vanuit zijn verhoogde, schitterend uitgelichte positie.

Wat een fantastische optochten hebben we weer gehad! Met een ongekend aantal toeschouwers, ondanks het mindere weer, hebben we genoten van zowel een leuke kinderoptocht op zaterdag als een geweldige grote optocht op zondag.

Naast de genoemde optochten heb ik niet in het minst genoten van de kleine Gat- en Snotaopkes: heerlijk om te zien hoe de allerkleinsten op hun eigen manier kunnen feesten!

Wat zeker ook weer gezellig was: de Champions League, ofwel Dweilmiddag, op maandag, met aansluitend de prijsuitreiking van de huis- en straatversierwedstrijd. Altijd weer een feest op zich!

Naast de bezoeken aan o.a. de Bavoschool, Amarant, VVR, Rijserf en niet te vergeten de diverse cafés die ut Aopelaand rijk is, hebben we ook genoten van de traditionele tour langs de buurtfeesten op maandagavond samen met onze burgemeester en haar echtgenoot.

En toen kwam de sluiting op dinsdagavond, het echte afscheid voor mij, Marleen, Hilke en Jeroen……indrukwekkend hoeveel mensen uit ons Aopelaand daarbij aanwezig waren. Met een schitterende fakkeloptocht en mooie afscheidsceremonie op het Lindekensplein heb ik, samen met mijn A-team, een warm afscheid gekregen:

 

AOPELAAND BEDANKT!

 

En nu op naar carnaval 2013, met als motto: “we staon veuraon meej oos 55-jarig bestaon”.

 

Prins Antonius I

 

Agenda

   

2 februari 2020

Reserveren Bonte Avonden
7,8,9,11,12,13,
14,15,16
februari 2020
Bonte Avonden

22 t/m 25
februari 2020 

Carnaval 

Verkoopaktie

jubileumboek-55jr-verkoop

" Een prachtig, meer dan 100 pagina's tellend uniek boek over 55 jaar Carnaval in Rijsbergen en CV de Aopelaanders."

Bestel hier!


(Ook verkrijgbaar bij S-Computers!)