Woord van de Voorzitter

Beste Aopelaanders,

We staan weer aan de vooravond van een nieuw carnavalsseizoen en het wordt een heel bijzonder jaar. Dit seizoen gaat voor de 55e keer officieel carnaval gevierd worden in ons Aopelaand en voor de 33e keer zal de Bonte Avond opgevoerd gaan worden. Maar voordat we gaan vooruitblikken, wil ik nog even kort een paar mensen bedanken die afscheid genomen hebben van onze vereniging. Edwin Mathijssen en Marcel van Dijk hebben als Raad van Elf-lid afscheid genomen van onze CV en voor hun positieve bijdragen de afgelopen jaren wil ik hen nogmaals bedanken. Onze hofdames Marleen Hendrickx en Hilke Bastiaansen hebben helaas besloten om ermee te stoppen. Ook jullie bedankt voor jullie inzet. En dan natuurlijk als laatste Ton van der List oftewel Prins Antonius I. Ook jij nogmaals bedankt voor jouw onvergetelijke prinsenjaren. Gelukkig zien we je nog bij D’Aops dus verloren voor de carnaval ben je niet.

Dat betekent dat er op 10-11-12 (!!) in de Harmoniezaal een nieuw team gepresenteerd gaat worden met een nieuwe prins, nieuwe hofdames en een nieuwe nar. Jeroen van Overveld heeft namelijk zijn narrenpak in de kast gehangen en deze ingeruild voor een mooi pak met bijbehorende Raad van Elf-steek. Het belooft dus een spannende avond te gaan worden en ik kan alvast wel verklappen dat de nieuwelingen er erg veel zin in hebben om zich te presenteren aan het Aopelaand. Het heeft nu lang genoeg geduurd. Zij willen graag veuraon staon meej oos 55-jarig bestaon. We verwachten een volle Harmoniezaal om onze nieuwe mensen te laten genieten van een daverend eerste carnavalsfeest van het nieuwe seizoen.

En zoals ik al zei, bestaan we 55 jaar en dat is een carnavalsjubileum. Er zal de nodige aandacht besteed gaan worden aan dit jubileum gedurende 2013. Suzanne Knibbeler is bezig met het samenstellen van een jubileumboek en in het najaar 2013 willen we ook een tentoonstelling houden in de Weeghreyse over 55 jaar carnaval. Deze carnaval zal er ook al stil gestaan worden bij het jubileum met een carnavalsviering in de kerk. Deze carnavalsviering zal voor jong en oud bestemd zijn en het wordt iets unieks in ons Aopelaand. We zullen hieraan nog de nodige publiciteit gaan geven. We kunnen alvast wel vertellen dat de mensen worden opgeroepen om verkleed naar de kerk te komen. Het grote jubileumfeest voor de Rijsbergse gemeenschap zal gehouden worden op zaterdag 7 december 2013 in de Harmoniezaal. Dit belooft een groot spektakel te worden en zet deze datum maar alvast in uw agenda.

De Bonte Avond werkgroep is ook al weer begonnen met de repetities en met de nieuwe regisseur Kees “Knol” Jochems wordt er hard gewerkt om in januari 2013 een spetterende 33e Bonte Avond op de planken te brengen.

De kinderen van groep 6 gaan over een tijdje weer beginnen met het schoolproject en ik ben blij te melden dat ze dit jaar weer een bijdrage gaan leveren aan de Bonte Avond. Wat dit zal zijn, is nog een verrassing maar het is heel origineel! De kinderen van de andere groepen hopen we te gaan begroeten in de Kinderoptocht en op onze kinderbals want de jeugd heeft de toekomst en zij gaan ervoor zorgen dat onze carnavalsvereniging nog minimaal 55 jaar zal bestaan.

De wagenbouwers zijn de schuren ook al weer aan het klaar maken en de ontwerpen en ideeën zijn al weer gemaakt. Er zijn al clubs die al echt aan het bouwen zijn. Zij streven ernaar om het Aopelaand over een paar maanden weer een schitterende optocht voor te schotelen.

Kortom na 55 jaar is de carnaval in ons Aopelaand nog steeds springlevend en dat is mooi om te zien. Bij deze wil ik jullie dan van harte uitnodigen om op zaterdag 10-11-12 aanwezig te zijn in de Harmoniezaal bij de verkiezing van het carnavalslied 2013 en om de presentatie van onze nieuwe hofhouding bij te wonen. Dan kunnen jullie allemaal zien waar het Aopelaand zo goed in is en dat is samen op een gezellige wijze feest vieren en leut maken en dan kunnen we zeggen:

WE STAON VEURAON MEEJ OOS 55-JARIG BESTAON!

Alaaf,

Jan Jochems

Voorzitter CV “De Aopelaanders”

Agenda

   

2 februari 2020

Reserveren Bonte Avonden
7,8,9,11,12,13,
14,15,16
februari 2020
Bonte Avonden

22 t/m 25
februari 2020 

Carnaval 

Verkoopaktie

jubileumboek-55jr-verkoop

" Een prachtig, meer dan 100 pagina's tellend uniek boek over 55 jaar Carnaval in Rijsbergen en CV de Aopelaanders."

Bestel hier!


(Ook verkrijgbaar bij S-Computers!)