Carnavalsmis in de Sint Bavokerk

Een unikum in ’t Aopelaand, op vrijdag 8 februari om 19.00 uur staon we veuraon in onze Rijsbergse kerk! Er is dan een viering voor alle Aopelanders, uit dankbaarheid omdat we in Rijsbergen al weer 55 jaar carnaval vieren. De mis zal worden voorgegaan door Pastoor Frans Verheije, met medewerking van CV ‘de Aopelaanders’ en muzikale ondersteuning van Pretband D’Aops.

Een warm welkom door Pastoor Verheije:

Het zal geen Heilige Mis zijn, omdat de Eucharistieviering de kernviering van het katholieke geloof is. Het wordt een viering van woord en gebed. Ieder kan dan met zijn eigen geloof, met haar eigen gedachten, op die mooie plek in het midden van ons dorp zijn. In het huis van God luisteren we naar woorden van God en woorden van mensen, we zingen op feestelijke melodieën. Er is plaats voor een ernstig moment en voor humor. Zoals het leven zelf is: met een lach en een traan.

Van harte nodig ik alle Aopelanders uit voor de carnavalsdienst in onze kerk en wens ik iedereen daarna een plezierig carnaval 2013. Want “we staon veuraon meej oos 55-jarig bestaon!”.

Pastoor Frans Verheije

De lampionnenoptocht zal iets eerder starten, namelijk om 18:15u. Na de opening op het Lindekesplein gaan we verder naar de kerk, waar aanvolgens de mis zal plaatsvinden. Speciaal voor deze ludieke viering mogen alle Aopelaanders verkleed naar de kerk komen!

Agenda

   

2 februari 2020

Reserveren Bonte Avonden
7,8,9,11,12,13,
14,15,16
februari 2020
Bonte Avonden

22 t/m 25
februari 2020 

Carnaval 

Verkoopaktie

jubileumboek-55jr-verkoop

" Een prachtig, meer dan 100 pagina's tellend uniek boek over 55 jaar Carnaval in Rijsbergen en CV de Aopelaanders."

Bestel hier!


(Ook verkrijgbaar bij S-Computers!)