Terugblik 2015 van Prins Dominicus I

Een aantal weken na het carnaval van 2015 is het tijd om kort even terug te kijken op dit carnavalsseizoen, en wat voor seizoen.

We zijn dit seizoen traditioneel gestart met een geweldig gezellige 11-11 viering. Het was weer een druk bezocht evenement met een spannende liedjeswedstrijd die werd gewonnen door d’Aops met een geweldig carnavalslied. Met mijn eigen D-team hebben we de aftrap gegeven voor het nieuwe carnavalsseizoen. Hierna zijn we met de hele ploeg naar de jubilea geweest van Terheijden en Achtmaal en natuurlijk het Prinsgeburenbal op de Leur. Dit waren alle gezellige feesten en dus een prima opwarmer voor de carnaval.

Hierna hebben we 10 fantastische Bonte Avonden gehad die allemaal uitverkocht waren en die allen gezellig en sfeervol waren.

En toen was het zover, carnaval 2015.

Op vrijdag op bezoek bij de St. Bavoschool en samen na de lawaaioptocht met de kinderen het kindercarnaval geopend door Gaopke wakker te maken.
Hierna hebben we voor het derde opeenvolgende jaar de kerkdienst gehad, dit is toch echt een fantastisch mooie dienst die ieder jaar weer meer publiek naar de kerk brengt. Hier moet u echt een keer geweest zijn!
’s Avonds nog op bezoek gegaan bij Amarant en het cola bal bij VVR, wat een geweldige sfeer was er ook bij onze jeugdige carnavalsvierders (dat beloofd veel voor de toekomst).

Na een mooie kinderoptocht met gezellige prijsuitreiking is op zaterdagavond na de sleuteloverdracht het carnaval onder grote belangstelling geopend en is dun Aop vrijgelaten.

Op zondag hebben we onder bijzondere weersomstandigheden en grote publieke belangstelling kunnen genieten van een fantastische optocht. Het is haast onvoorstelbaar om te zien dat het ieder jaar weer mooier en leutiger is en dat de kwaliteit van zowel wagens als groepen steeds maar weer toeneemt. Mij complimenten aan alle deelnemers. Nieuw dit jaar was het tentoonstellingsterrein op het Kennedyplein, waar alle grote wagens nog twee dagen bekeken konden worden.

Ook nieuw op maandag was de kluunmiddag, met aansluitend de prijsuitreiking van de huis- en straatversierwedstrijd, dit geeft elk jaar weer een extra stukje gezelligheid in de straten van het Aopelaand. Ik ben met mijn D-team en mijn Raad van Elf ook gaan klunen en ik mag wel zeggen dat wij met volle teugen hebben genoten van de geweldige sfeer in ons dorpke. De maandag werd door ons afgesloten met de traditionele bezoeken aan de buurtschappen Tiggelt en Korschot (ff lekker rouwdouwen).

En voor we het goed en wel wisten was het alweer dinsdag, de laatste dag. Op deze dag brengen we altijd een bezoek aan de Rijserf en daarna de Boerenbruiloft, wat een feest was dat weer. Hierna is het alweer tijd voor onze laatste kroegentocht en aansluitend de afsluiting met bekendmaking van het nieuwe motto “we breien ons vur”.

Aopelaanders bedankt voor dit geweldig mooi feest!

Prins Dominicus I

Agenda

   

2 februari 2020

Reserveren Bonte Avonden
7,8,9,11,12,13,
14,15,16
februari 2020
Bonte Avonden

22 t/m 25
februari 2020 

Carnaval 

Verkoopaktie

jubileumboek-55jr-verkoop

" Een prachtig, meer dan 100 pagina's tellend uniek boek over 55 jaar Carnaval in Rijsbergen en CV de Aopelaanders."

Bestel hier!


(Ook verkrijgbaar bij S-Computers!)