Terugblik van Dominicus I

Bijna Pasen, dus tijd om even terug te blikken op carnaval 2016,  Wat een geweldig leutige carnaval hebben we weer gehad en wat hebben we in het Aopelaand geluk gehad met het weer!

 

 

De start van het carnavalsseizoen was met een gezellige 11-11 viering al een eerste indicatie voor een fantastische carnavalsperiode. Met Korschot als winnaar van het carnavalslied waren we weer verzekerd van een mega carnavalskraker.
En met de introductie van mijn nieuwe hofdames Anne-Lotte en Romie en mijn nieuwe nar Job en onze vertrouwde pliessie Jurgen was mijn D-team ook weer compleet. Laat de carnaval maar komen, en die kwam snel want het was een vroege carnaval afgelopen jaar.

Na de verkiezing van het Beste West Brabants carnavalslied in december, het prinsengeburenbal in januari en een mooie open dag bij de bouwploegen op 10 januari waren we alvast lekker warm gedraaid voor carnaval.

Hierna hebben we 10 fantastische Bonte Avonden (lalalala) gehad die allemaal uitverkocht waren en die allen gezellig en sfeervol waren. Het waren weer topuitvoeringen.

Op vrijdag 5 februari konden we dan eindelijk starten met het traditionele bezoek aan de St. Bavoschool om daarna na de lawaaioptocht met de kinderen het kindercarnaval te openen door samen Gaopke wakker te maken.
Hierna hebben we voor het vierde opeenvolgende jaar de kerkdienst gehad, dit is toch echt een fantastisch mooie dienst die ook dit jaar weer meer publiek naar de kerk bracht en waarbij het Weerijskoor een prima aanvulling was. Hier moet u echt een keer geweest zijn!
’s Avonds nog op bezoek gegaan bij Amarant en het cola bal bij VVR, wat een geweldige sfeer was er ook bij onze jeugdige carnavalsvierders (dat beloofd veel voor de toekomst).

Na een mooie kinderoptocht met een gezellige prijsuitreiking is op zaterdagavond na de sleuteloverdracht het carnaval onder grote belangstelling geopend en is dun Aop vrijgelaten.

Op zondag hebben we onder grote publieke belangstelling en relatief redelijk weer kunnen genieten van een fantastische optocht. Het is haast onvoorstelbaar om te zien dat het ieder jaar weer mooier en leutiger is en dat de kwaliteit van zowel wagens als groepen steeds maar weer toeneemt. Mijn complimenten aan alle deelnemers.

Op maandag hadden we voor de tweede keer de kluunmiddag, met aansluitend de prijsuitreiking van de huis- en straatversierwedstrijd, dit geeft elk jaar weer een extra stukje gezelligheid in de straten van het Aopelaand. Ik ben met mijn D-team en mijn Raad van Elf ook gaan klunen en ik mag wel zeggen dat wij met volle teugen hebben genoten van de geweldige sfeer in ons dorpke. De maandag werd door ons afgesloten met de traditionele bezoeken aan de buurtschappen Tiggelt en Korschot (ff lekker rouwdouwen).

En voor we het goed en wel wisten was het alweer dinsdag, de laatste dag. Op deze dag brengen we altijd een bezoek aan de Rijserf (waar we dit jaar een bingo hebben georganiseerd) en daarna de Boerenbruiloft, wat een feest was dat weer. Hierna is het alweer tijd voor onze laatste kroegentocht en aansluitend de afsluiting met bekendmaking van het nieuwe motto “dak ut nie wit”.

Aopelaanders, bedankt voor dit geweldig mooi feest en de geweldige steun de afgelopen 4 jaren!

Prins Dominicus I

Agenda

   

2 februari 2020

Reserveren Bonte Avonden
7,8,9,11,12,13,
14,15,16
februari 2020
Bonte Avonden

22 t/m 25
februari 2020 

Carnaval 

Verkoopaktie

jubileumboek-55jr-verkoop

" Een prachtig, meer dan 100 pagina's tellend uniek boek over 55 jaar Carnaval in Rijsbergen en CV de Aopelaanders."

Bestel hier!


(Ook verkrijgbaar bij S-Computers!)