We d(w)oalen af in het Aopelaand 

Nu de Bonte Avonden zijn afgelopen, begint aankomend weekend alweer decarnaval. Dit jaar d(w)oalen we af in het mooie Aopelaand. Voor de eerste keer in het Aopelaand hebben we ook een jeugdraad! Deze is gevuld door kinderen uit groep 6 van de Sint Bavo school. Hieronder is te zien waar we precies terecht komen na al het ged(w)oal.

 

Vrijdag

Op vrijdagmiddag wordt de carnaval geopend met de kinderen van de Sint Bavo school. We gaan met de kinderen Gaopke wakker maken die sinds carnavalsdinsdag vorig jaar al ligt te slapen. Daarna gaan de hofdames, samen met Gaopke en alle gataopen het kindercarnavalslied “Vet Cool Gaaf” zingen en is de carnaval begonnen voor de kinderen! Voor het eerste jaar wordt het Aopkes bal georganiseerd bij de JollyJester.Tussen het feesten bij het Aopkes bal door, brengt de Prins met zijn raad een bezoek aan Amarant en zal om 20:30 de carnavals mis in de Sint Bavo kerk weer plaatsvinden. 

 

Zaterdag

Deze dag is de dag voor de kinderen. Om 13:00 uur begint de kinderoptocht alweer vanaf het Kennedyplein en zullen de kinderen via de Sint Bavo straat eindigen bij de KoutershofNa de optocht is hier ook de prijsuitreiking van de kinderoptocht en aanvullend zullen er deze middag spelletjes met de kinderen gespeeld worden. Als de kindermiddag is afgelopen gaat de raad van 11 naar de Harmoniezaal, waar de Prins de sleutel krijgt van de burgemeester en is het carnaval officieel begonnen. Na deze ludieke raadszitting, wordt ook voor de rest van het dorp het carnaval geopend op het Lindekensplein. Hier is iedereen vanaf 20:41 uur van harte welkom!

 

Zondag

Op maandagmiddag worden er verschillen cafés bezocht waaronder Connies Café, JollyJester, Het Kaffee en ut Krisje. In Het Kaffee is dan ook de uitslag van de straat-huisversierwedstrijd. De uitslag zal omstreeks 15:30 plaatsvinden in het Kaffee. We hebben al veel mooie huizen en straten gezien de afgelopen week en hopelijk zijn het er nog meer met carnaval! Naast de cafés, worden er ook een aantal buurtschappen bezocht in de avond. Verder is het heel de avond feest in de cafés van het Aopelaand dus er is genoeg vertier voor iedereen!

 

Maandag

 Vandaag staat in het teken van de grote optocht! Om 13:30 vertrekt de leutstoet vanaf de Gommerstraat, om via de Julianastraat en de Antwerpseweg te eindigen bij de jurywagen in de Sint Bavo straat. We zijn erg benieuwd naar wat voor creaties er dit jaar weer zijn gemaakt door de wagenbouwers, maar kijken natuurlijk ook enorm uit naar de grote groepen, individuelen en de blaaskappelen die voor de goede sfeer zorgen. Na de optocht is er genoeg gezelligheid in de cafés en zal om 20:30 uur de prijsuitreiking beginnen in de Harmoniezaal met aansluitend een avond vol feest!

 

Dinsdag

Waar we de eerste dag van carnaval beginnen bij de kinderen, starten we de laatste dag bij de ouderen in het Rijserf. Daar spelen we een potje bingo om vervolgens halverwege de middag naar Connies Café te gaan. Hier is de jaarlijkse boerenbruiloft dan al weer even bezig.Om 19:00 uur is iedereen welkom om vanaf de Koutershof mee te lopen met de lampionnenoptocht en sluiten we zo het kindercarnaval af. Om 23:11 is de carnaval helaas alweer afgelopen en zal de officiële sluiting op het Lindekensplein weer plaatsvinden. Ook het motto voor 2021 zal dan bekend worden gemaakt. 

 

We hebben er erg veel zin in en hopen zoveel mogelijk mensen te zien tijdens de leuke activiteiten in ons mooie dorp. Samen d(w)aolen we af naar het mooiste feest van het jaar, alaaf!

Agenda

   

2 februari 2020

Reserveren Bonte Avonden
7,8,9,11,12,13,
14,15,16
februari 2020
Bonte Avonden

22 t/m 25
februari 2020 

Carnaval 

Verkoopaktie

jubileumboek-55jr-verkoop

" Een prachtig, meer dan 100 pagina's tellend uniek boek over 55 jaar Carnaval in Rijsbergen en CV de Aopelaanders."

Bestel hier!


(Ook verkrijgbaar bij S-Computers!)