Carnaval 2021

Beste Aopelaanders

Na een turbulent Carnaval 2020 kwam een nog turbulenter Corona tijdperk. In het nieuws de afgelopen tijd zijn al  beslissingen, afzeggingen, alternatieve activiteiten van andere gemeentes ​voorbij gekomen. En zo zijn wij natuurlijk ook druk bezig, ​met hoe wij hier invulling aan gaan geven.

Onderstaande is dus onze beslissing over hoe we dit jaar aan willen gaan vliegen. Wat altijd geldt, maar nu misschien nog wel meer: hebben jullie goede ideeën of suggesties, kom je bepaalde zaken tegen, laat het ons zeker weten.

Zoals de situatie nu is, met de richtlijnen waar een vergunningsplichtig-evenement aan moet voldoen, zien wij dat een normale optocht bijzonder lastig zal gaan worden. Dit is in feite het organiseren van een activiteit waar veel (>250 bezoekers) mensen naartoe komen, en dan dat brengt qua vergunning strikte verplichtingen met zich mee, maar belangrijker is dat veiligheid en gezondheid voorop staan.

Wellicht waren er grote wagenbouw-ambities bij velen van jullie, maar we adviseren deze plannen dan nog een jaar in de ijskast te gaan zetten. Mochten we in de gelegenheid komen een optocht te gaan organiseren dan zal dat dus zonder wagens zijn in 2021. Dus, het besluit is de optocht vooralsnog niet af te gelasten, eind 2020 gaan we dit met de dan geldende maatregelen weer herevalueren.

Ook 11/11 en de traditionele start van het carnavalsjaar ​en andere activiteiten gaan een andere invulling krijgen. Aan deze activiteiten wordt momenteel gewerkt om hier corona-proof activiteiten van maken, maar daarover later meer via de (sociale) media. 

Voor nu Carnaval 2021

 "Ziedut zitte!”

Wij wel in iedergeval

Agenda

   

9 januari 2021

Prins Geburenbal

5 en 6
februari 2021
Bonte Avonden

13 t/m 16 
februari 20201

Carnaval 

Verkoopaktie

jubileumboek-55jr-verkoop

" Een prachtig, meer dan 100 pagina's tellend uniek boek over 55 jaar Carnaval in Rijsbergen en CV de Aopelaanders."

Bestel hier!


(Ook verkrijgbaar bij S-Computers!)