Carnaval 2021 in het Aopelaand: Ziedut zitte?

Na een jaar waarin ontzettend veel is gebeurd en veel mensen thuis hebben moeten zitten is het begin 2020 gekozen motto van het Aopelaand ‘Ziedut zitte?’ achteraf zeer toepasselijk gebleken. Maar we blijven niet zitte in de carnavalsdagen, we gaan er toch met iedereen een leuk iets van maken!

Natuurlijk roepen we iedereen op alles binnen de geldende richtlijnen te vieren, en houd de online kanalen dan ook goed in de gaten hiervoor. Ziedut zitte met wat we in petto hebben? Hou de tijden 14:11 – 15:11 en 19:11 goed in de gaten tijdens de carnavalsdagen!

Zaterdag

De dag voor de kinderen in het Aopelaandse carnaval en dat gaan we dus ook vieren met al de kinderen in het Aopelaand. Om 14:11 is er de Gataopkes Challenge waar de kinderen toch nog een feestje kunnen vieren. Na deze grote viering in de middag is er ‘s avonds om 19:11 de traditionele sleuteloverdracht waarbij de Prins de sleutel van het Aopelaand van de burgemeester (online) overhandigd krijgt en het carnaval opent.

Zondag

Diverse straten, groepen en individuele huizen zijn inmiddels aangemeld in het Aopelaand. Huizen en straten zijn leuk en ludiek versierd en de winnaar zullen om 15:11 tijdens de online prijsuitreiking van de straat-huisversierwedstrijd bekend gemaakt worden. Wie zouden hun huis of straat het beste versierd hebben?

‘S Avonds is 19:11 de enige echte online Aopelaanders quiz wie weet het meeste van het carnaval en heeft de grootste carnavalskennis?

 

Maandag

Op de maandagochtend zijn Jan-Knillis I en zijn leutteam uitgenodigd om 11:00 aan te schuiven bij Baronie TV, hetgeen via de televisie en internet natuurlijk te volgen valt. In de middag is om 15:11 de prijsuitreiking van de kleurplaten, want welk Gatoapke heeft de mooiste gemaakt? Om 19:11 is de prijsuitreiking van de puzzel uit de carnavalskrant Dun Aopelaander, heb je nog geen oplossing ingestuurd? Het kan nog!

Dinsdag

Waar carnaval begint bij de kinderen zo sluiten we het carnaval ook af bij de kinderen. Om 15:11 is er de prijsuitreiking de Gataopkes Challenge. In de avond zal ook weer traditioneel het carnaval afgesloten gaan worden met om 19:11 de officiële sluiting en hier zal ook het motto voor het carnaval 2022 bekend worden gemaakt. Alvast inspiratie voor de betere carnavalstijden.

We hebben er allemaal veel zin in om toch iets te gaan doen met het mooiste feest van het jaar! Ziedut zitte? Alaaaaaf!!


 Programma 2021

Agenda

   

9 januari 2021

Prins Geburenbal

5 en 6
februari 2021
Bonte Avonden

13 t/m 16 
februari 20201

Carnaval 

Verkoopaktie

jubileumboek-55jr-verkoop

" Een prachtig, meer dan 100 pagina's tellend uniek boek over 55 jaar Carnaval in Rijsbergen en CV de Aopelaanders."

Bestel hier!


(Ook verkrijgbaar bij S-Computers!)