Voorwoord Prins Petrus I 2019

Hoi Aopkes en Aopelaanders !

Op het moment dat het nieuwe motto bekend werd gemaakt (op dinsdagavond tijdens de afsluiting van ons Aopelaands carnaval 2018), kreeg ik meteen al het gevoel van…”ja, daar zou ik nóg wel een jaar bij willen zijn”;..…met al die verschillende enthousiaste mensen beginnen aan een ca. 5 maanden durende carnavalsrijs, niet alles tevoren weten wat er onderweg gebeurt, soms in overleg even uitstappen en vaak in een feestelijk tempo weer door. Het kan niet bont genoeg zijn, alle voorbereidingen meemaken voorafgaand aan het grootste dorpsfeest van het jaar……

Wat een eer om het ook komende editie uit te mogen voeren;
Met gepaste trots mag ik als Prins Petrus I voorgaan in het feestgedruis en, samen met
mijn nieuwe hofdames Ilse en Romy, nar Job en pliessie Jurgen, de scepter zwaaien
over het Aopelaand.

De 11e van de 11e viering was weer een hele gezellige; Grandioze deelnemers, én een geweldige winnaar, unaniem gekozen door de jury. AopnormAol en de Liefkes gaan we nog vaak horen met hun winnende nummer, o.a. tijdens de Bonte Avonden. Hun camper gaat op rijs, en stopt pas ná carnaval op 5 maart 2019 !

Carnavalsvereniging de Aopelaanders mag dan 61 jaar worden komend jaar, maar eens temeer is gebleken dat we nog springlevend zijn met een enthousiaste club mensen.

Jong en oud mag én zal komende maanden gaan genieten van een hoop verbroedering.

Ik kijk ernaar uit iedereen te gaan ontmoeten en samen te genieten,
dus Rijs mar ’s mee, en tot gauw!

ALAAF !

Prins Petrus I

IMG 0751 Prins Large

AopnormAol wint het carnavalslied 2019

Afgelopen zaterdag 10 november vond het Elfde van dun Elfde bal plaats van CV ‘de Aopelaanders’ met het motto ‘Rijs mar’s mee!!’. 13 deelnemers streden om de titel 'Carnavalsied 2018'. Om elf over elf werd Prins Petrus dun Eerste gepresenteerd als prins van 't Aopelaand, hij mag beginnen aan zijn derde regeerperiode. Later op de avond nam AopnormAol de bokaal in ontvangst voor winnend carnavalsied 2018!

zie voor verslaglegging ook Video verslag elfde van de elfde viering met dank aan Rijsbergen Digitaal

De avond werd om half 9 afgetrapt door het Aopelaands Genotschap. Daarna passeerde veel bekende deelnemers zoals, Twee Veuraf, Cv dun Hooibaarg, CV Goed zatgeleuter, CV Konstaant Aandurs, CV Korschot, CV Worstenbrood en nog vele andere Rond half elf hadden alle deelnemers hun liedje ten gehore gebracht en kon de jury in beraad

.Aopelaands Genootschap

CV Dun Hooibaarg

 

Einduluk degeluk

Is Da Wa AndersCV Worstenbrood; met hun elfjarig bestaanCV Teut ZatCV Goed Zat geleuter; met hun ode lied aan JohanCV Konstaant AandursCV Sjas MarzatCV KorschotTwee-Veuraf

Exact om elf over elf werd naast de bekende stoel ook een kroon op het podium gedragen. Hierna kwam eerst uit de stoel Prins Petrus dun Eerste te voorschijn kwam die voor het derde jaar de scepter mag zwaaien over het Aopelaand. Nadat de Prins zijn Raad van 11, Nar Job en Plisie Jurgen had voorgesteld aan het publiek was het tijd om te gaan kijken welke verassing er in de kroon zat. Want om het team volledig te maken zijn er natuurlijk nog de Hofdames nodig. Na een roffel kwamen hier uit de kroon de nieuwe hofdames Romy en Ilse tevoorschijn.

De jury had een zware taak in het verkiezen van een winnaar van het liedjesfestijn. Om klokslag 12 uur was het dan ook zover dat de jury na zwaar beraad de uitslag overhandigde aan Prins Petrus. Als eerste maakte de Prins CV Goed Zat Geleuter en CV Sjas Marzat bekend als respectievelijk nummer 3 en 2 van het liedjesfestijn. Waarna de spanning toenam en Hofkapel Aopnormaol  met hun nummer Reis Mar us mee bekend gemaakt werd als winnaar van het van het carnavalslied 2019!

Uitslag Grote Optocht 2018

De Grote Optocht is weer een geweldige dag geworden met CV Konstant Aandurs als grote en verdiende winnaar.
Fotoreportage beschikbaar op onze Facebook!

Lees meer...

Uitslag Kinderoptocht 2018

WhatsApp Image 2018-02-11 at 10.07.06We hebben weer een prachtige kinderoptocht achter de rug! De weergoden waren ons gunstig gezind, onder een lekker zonnetje trok de leutstoet met Gat en Snopaokes aan Prins Petrus I voorbij. De uitslag van de optocht staat onder "Lees meer...".

 

Lees meer...

Startlijst Grote Optocht 2018

Konstaant Aandurs 2De startlijst voor de Grote Optocht 2018 is bekend! Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind aanstaande zondag, klik op 'Lees meer' voor de volgorde van de optocht! 

 

Lees meer...

Carnavalslied 2019

11 11 2018 Aopelaand 15 Medium

 Het winnend lied is hieronder te bekijken. 

Hofkapel AopnorMaol- Reis Mar us mee

 

 

CV Korschot wint liedjesfestijn Elfde van dun Elfde

Afgelopen zaterdag 11 november, op den Elfde van dun Elfde, vond het Elfde van dun Elfde bal plaats van CV ‘de Aopelaanders’ met het motto ‘We pakke noggus uit!’. En uitgepakt werd er, 8 deelnemers streden om de titel 'Carnavalsied 2018'. Om elf over 11 werd Prins Petrus dun Eerste gepresenteerd als prins van 't Aopelaand, hij mag beginnen aan zijn tweede regeerperiode. Later op de avond nam CV Korschot de bokaal in ontvangst voor winnend carnavalsied 2018!

 

 

Lees meer...

Agenda

10 november 20:00u

Elfde van de Elfde viering

10 februari 14:00u

Reserveren Bonte Avond
15, 16, 17, 19, 20,21, 22, 23, 24 februari Bonte Avond

02-05 maart

Carnaval 2019

Verkoopaktie

jubileumboek-55jr-verkoop

" Een prachtig, meer dan 100 pagina's tellend uniek boek over 55 jaar Carnaval in Rijsbergen en CV de Aopelaanders."

Bestel hier!


(Ook verkrijgbaar bij S-Computers!)