Carnaval

Het carnaval is in Rijsbergen een diepgeworteld cultureel volksfeest.
Al sinds het ontstaan van de georganiseerde carnavalsviering in 1958 - en daarvoor - viert jong en oud het jaarlijkse leutfestijn met volle overgave.

Elfde van dun elfde

carnaval-elfde-vd-elfdeAl ver voordat het werkelijke feest losbarst, om precies te zijn op de elfde van den elfde, begint het eigenlijk al.
De nieuwe prins wordt gekozen, óf de huidige prins regeert natuurlijk gewoon verder over het Aopelaand. Het carnavalslied wordt gekozen en er wordt al van dege feestgevierd! Noem het maar een opwarmertje.

Bonte Avond

carnaval-bonte-avondAls u nog meer in de stemming wil komen voor het carnaval, geen probleem.
In de weken net voor carnaval brengen de spelers van 'de Bonte Avond' zo'n 10 voorstellingen vol plezier en leut. Op een hoog en humoristich niveau wordt menig plaatselijk, landelijk en internationaal nieuws grondig gefileerd. Uiteraard moeten hierbij de plaatselijke 'beroemdheden' het menigmaal ontgelden.
Zet uw verstand op nul en geniet van een heerlijk avondje lachen.

Carnaval!

carnaval-optocht-prinsenwagenEn als dan het carnaval werkelijk begint, dompelt ons - doorgaans rustige - durpke zich onder in een poel van waar feestgedruis.
Een hoogtepunt is natuurlijk de Grote Optocht op carnavalszondag. Een mooie stoet van praalwagens en groepen trekt aan de bewonderaars voorbij. De optocht in Rijsbergen is wijd en zijd bekent en trekt veel kijkers.
Maar ook naast de optocht is er op de carnavalsdagen volop te beleven. Zo is er natuurlijk de kinderoptocht op zaterdag, vindt er een straat- en huisversierwedstrijd plaats en is er een dweilmiddag met spellen en vertier voor jong en oud. In de cafés en daarbuiten dendert het feest door.

carnaval-gekkigheid-op-straatIn de carnavalsdagen stopt het 'normale leven' in Rijsbergen eigenlijk even en regeert tijdelijk de gekkigheid
Overal is geluid en kleur, iedereen is verkleed en het 'natje en droogje' smaken natuurlijk prima.
Men laat gewoon voor een paar dagen de boel de boel en laat het komen zoals het komt.

Haak in bij de feestvierders en vier carnaval mee in ons Aopelaand!

Subcategorieën

Agenda

21 januari 14:00u

Reserveren Bonte Avond

(076-532 7984)

26, 27, 28, 30, 31 januari

Bonte Avond
1, 2, 3, 4 februari Bonte Avond

10-13 februari

Carnaval 2018

Verkoopaktie

jubileumboek-55jr-verkoop

" Een prachtig, meer dan 100 pagina's tellend uniek boek over 55 jaar Carnaval in Rijsbergen en CV de Aopelaanders."

Bestel hier!


(Ook verkrijgbaar bij S-Computers!)